Vanliga frågor & svar

Generella frågor

Vad är BuddyCompany?

BuddyCompany är din one-stop-shop för tjänster i hemmet. Vi erbjuder tjänster på begäran och på plats genom att koppla samman experter med personer som behöver hjälp med olika uppgifter i hemmet.

Kan jag fortfarande boka en TechBuddy via TechBuddys webbplats?

TechBuddy, precis som våra andra varumärken, kommer att fungera som en separat avdelning under eget varumärke inom BuddyCompany-appen. I Sverige kommer det att kunna bokas via BuddyCompany-appen, medan det i Spanien och Tyskland kommer det att fortsätta att fungera självständigt.

Finns tjänsterna tillgängliga där jag bor?

Tekniksupport är tillgängligt i hela Sverige. Hantverkstjänster finns tillgängligt i de flesta större städer i Sverige. Vår hemstädning är tillgänglig i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tjänsterna kommer lanseras i alla städer med tidens gång. Kontakta oss om du vill veta mer om tillgängligheten där du bor.

TechBuddy finns även tillgängligt i
Spanien och Tyskland.

COVID-19

Hur skyddar vi våra kunder & Buddies?

På grund av Covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna råd och riktlinjer och har vidtagit försiktighetsåtgärder för att skydda våra kunders och Buddies hälsa.

Här kan du läsa om de riktlinjer som vi har upprättat för våra Buddies att följa:

- Rör inte vid någon
- Håll ett säkerhetsavstånd på minst två meter
- Bär mask vid besök
- Använd regelbundet disksprit, före och under besöket
- Torka av ytor som vi rört vid
- Använd engångshandskar (vid städning)
- Vi ser till att våra Buddies inte uppvisar några symtom inför ett hembesök.

Om du får symtom är det viktigt att du kontaktar vår kundtjänst så att vi kan boka om besöket. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att ringa oss 010 17 77 307 eller skicka ett e-postmeddelande till info@buddycompany.com

BuddyCompany-appen

Vad används BuddyCompany-appen till?

BuddyCompany-appen är din one-stop-shop för hemtjänster on-demand, där kvalificerade Buddies kopplas samman med kunder som behöver hjälp med olika tjänster i hemmet.

Vilka tjänster kan jag boka?

Med BuddyCompany-appen kan du enkelt boka tjänster för ditt hem, till exempel städning, hantverkare, trädgårdsarbete, flyttning, möbelmontering, teknisk support och mycket mer. Vi arbetar kontinuerligt med att lägga till fler tjänster.

Hur kan jag boka en tjänst?

Tjänster kan bokas enkelt via vår hemsida eller appen BuddyCompany som finns tillgänglig för iOS- eller Android-enheter.

Är appen gratis?

Ja, appen är gratis och finns i AppStore och Google Play Store.

Buddies

Vilka är Buddies hos er?

BuddyCompany bygger på konceptet om gig-ekonomi, vilket innebär att våra Buddies själva får välja när, var och hur mycket de ska arbeta. Våra Buddies får betalt för varje uppdrag de utför. Vi säkerställer att skatter, socialförsäkringar och pension täcks för dem varje gång våra Buddies utför uppdrag åt oss. Eftersom vi tar hand om våra Buddies sociala avgifter är de berättigade till samma kompensationsprogram från staten som om de vore heltidsanställda, anpassat utifrån de timmar de har arbetat.

Alla våra Buddies genomgår bakgrundskontroller, intervjuprocesser och kompetenstester under den omfattande rekryteringsprocessen för att säkerställa att vi allltid levererar hög kvalitet på våra tjänster.

Är era Buddies försäkrade?

Ja, vår försäkring täcker alla olyckor som kan inträffa under uppdrag. Detta skyddar inte bara våra Buddies, utan också kunder.

Priser

Hur mycket kostar era tjänster?

Priset beror på typen av tjänst. Utforska våra tjänster här på hemsidan för att se våra priser eller ladda ner vår app och bläddra bland tjänsterna direkt i din telefon.

Hur betalar jag för tjänsten?

För närvarande betalar du med e-faktura eller pappersfaktura. Vi arbetar med att lägga till fler betalningsalternativ för att göra det så enkelt och bekvämt som möjligt att boka en tjänst efter eget val.

Vad är RUT- & ROT-avdrag och hur använder jag det?

Vi hanterar RUT- & ROT-ansökan till Skatteverket åt dig så du slipper tänka på det. Priset dras av automatiskt när du bokar och väljer att använda avdraget.

ROT- och RUT-avdrag är ett direkt avdrag som ges till privatpersoner för vissa typer av tjänster som utförs i hemmet. RUT omfattar teknisk support, städning, tvätt, flytttjänster, trädgårdsarbete, barn- och omsorgstjänster och minskar arbetskostnaderna för dessa tjänster med 50 %. ROT-avdrag täcker hemreparationer, ombyggnad och förlängningar och minskar arbetskostnaderna för dessa tjänster med 30%.

ROT-avdraget och RUT-avdraget läggs ihop och är maximalt 75 000 kronor per person och år. Läs mer om RUT och ROT på www.skatteverket.se

Kundsupport

Hur kan jag boka om mitt besök?

Om din valda tid eller ditt valda datum inte längre passar är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så kommer vi att boka om uppdraget. Observera att du debiteras om avbokningen eller ombokningen sker inom 24 timmar.

Hur kontaktar jag er kundsupport?

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att starta en chatt genom att klicka på chattsymbolen nere till höger, ring oss på 010-17 77 307 eller skicka ett e-postmeddelande till bokningar@buddycompany.com.
Vi är tillgängliga måndag till fredag från 09:00 till 17.00.

Platform-as-a-Service

Vad är BuddyCompany's Platform-as-a-Service?

Vår plattform hjälper företag att erbjuda tjänster för kunder i hemmet. Det är en prisvärd och skalbar plattformslösning för hantering av fälttjänster som hjälper till att utvidga kundresan in i hemmet.

Vem kan använda plattformen?

Vår plattform kan användas av företag inom sektorer som bland annat hemelektronik, telekommunikation, facility management och HVAC m.m.

Vilka är de största fördelarna med att använda BuddyCompanys plattform?

Med BuddyCompanys plattform kan du leverera effektiva tjänster på plats genom att spåra förfrågningar, hantera personal och ha insyn i verksamheten.

Kan jag begära en demo?

Ja, kontakta vårt säljteam så hör vi av oss till dig så snart som möjligt.

Ta bort konto

Hur avslutar jag mitt konto?

Om du vill avsluta ditt konto kontaktar du oss via mail: support@buddycompany.com. Vi ser till att inaktivera din profil helt.

Download our Marketplace app...

And feel great at home!