Tech

Digitalt utanförskap

I den årliga undersökningen från Internetstiftelsen om svenska folkets internetvanor, "Svenskarna och internet" framgår det att det finns en stor grupp i samhället som riskerar ett utvidgat digitalt utanförskap.

I den årliga undersökningen från Internetstiftelsen om svenska folkets internetvanor, "Svenskarna och internet" 2021 framgår det att det finns en stor grupp i samhället som riskerar ett utvidgat digitalt utanförskap. Internetstiftelsen beskriver det utvidgade utanförskapet som saknad kunskap för att nyttja internets olika funktioner.

Det är tydligt att de äldre fortfarande är den största gruppen i samhället som lever i digitalt utanförskap. Var femte pensionär använder inte internet och av de som inte använder internet tycker 20% att tekniken är för krånglig medan 19% upplever att det känns otryggt. BuddyCompanys TechBuddies har som mission att göra tekniken tillgänglig för alla, både yngre som äldre.

En del känner inte till flera samhällsviktiga digitala tjänster eller kan inte använda tjänsterna utan hjälp. Många har problem med att på egen hand installera mobilt BankID som är en nödvändighet för att identifiera sig på nätet och betala online. Oavsett om du har svårt att hänga med i den snabba digitala utvecklingen eller helt enkelt bara vill få mer tid över till annat så står våra Buddies redo att hjälpa till med tekniken för att integrera fler i det digitala samhället.

Att inte veta hur du kan betala räkningar med ett klick, inte kunna skicka en bild på barnbarnet till dina vänner eller att behöva deklarera analogt och få skatten senare än alla andra leder till en utanförskap i vardagen. En bristande teknisk och digital kunskap leder därför  inte bara till en avskärmning från det digitala samhället, utan även från samhällsviktiga funktioner och tjänster som gör att du får ett mer omständigt liv.

Att sätta sig ned i lugn och ro för att lyssna på vad det är just den här personen upplever krångligt är mycket viktigare än vad många kanske tror. Det är lätt att glömma bort att den vardagliga tekniken inte är lika självklar för alla, många upplever också en skam i att inte ha lika stor förståelse för den digitala utvecklingen.

Våra Buddies specialiserade på teknik kallar vi för TechBuddies och de har sedan 2016 hjälpt över 100 000 kunder med tekniska problem på plats i hemmet. Många av våra kunder är äldre personer som behöver hjälp med att installera internet och viktiga appar så som BankID eller bara lära sig mer om bra funktioner i mobilen. Våra TechBuddies är specialiserade på att anpassa lösningar utifrån varje individs behov och utbildar på ett lugnt och pedagogiskt sätt om hur tekniken används och installeras. Vi hjälper därav dagligen till att välkomna fler in till den digitala världen och ta del av gemenskapen som denna kunskap utgör.

BuddyCompany vill göra livspusslet enklare för alla ung som gammal och våra TechBuddies hjälper till med alla teknikrelaterade uppdrag för ditt hem. Vårt mål är att utrota den digitala utanförskapen helt och hållet och visa att teknik inte behöver vara något skrämmande, utan något roligt, tillgängligt och hållbart.

För att få hjälp av en TechBuddy kan du klicka här!

Källa: Internetstiftelsen (2021)

📬 Subscribe to our newsletter and be the first to read
our new blog posts!

Thank you!
Something does not look right. Try again!