Tips & Guider

Flytthjälp - 7 smarta tips för dig som ska flytta

Vem gillar att flytta? Visst är det spännande med ett nytt kapitel i livet, men att flytta kan vara ett av de mest stressiga sakerna man kan göra. Vi har samlat våra bästa tips för dig som ska flytta för att underlätta flyttkaoset.

Vem gillar att flytta? Visst är det spännande med ett nytt kapitel i livet, men att flytta kan vara ett av de mest stressiga sakerna man kan göra. Allt från packning till städning och bokning av flytthjälp. Därför har vi samlat våra bästa tips för dig som ska flytta för att underlätta flyttkaoset.

1. Flyttrensa

Det allra första som du bör göra veckor innan flytten är att gå igenom förråd, garderober, garage etc. och rensa det du inte vill ta med till nya bostaden. Få skräp kört till återvinningen, sälj bort gamla möbler second hand och skänk kläder och annat till vänner, familj eller någon välgörenhetsorganisation.

2. Börja packa i tid

Packning brukar vanligtvis ta längre tid än  man tror från början, därför är det viktigt att börja packa i god tid. Vi rekommenderar även att du reserverar cirka en dag per rum när du ska flyttpacka. Det hjälper dig även att fokusera på ett rum i taget och packa dina saker i en logisk ordning.

3. Förbered packmaterial

Innan du inleder packningen är det bra att samla på dig förpackningsmaterial som underlättar hela processen. Dessa bör du ha till hands:

  • Plastpåsar och sopsäckar
  • Bubbelplast, silkespapper och frigolit
  • Tillräckligt många kartonger i rätt storlek
  • Orginalförpackningar till t.ex. TV:n och brödrosten
  • Silvertejp, sax och tuschpennor

Är det dags att flytta?

På BuddyCompany kan vi ge dig ett prisförslag för flytthjälp redan idag. Vi hjälper dig med packning, transport, möbelmontering och allt annat som kan krävas vid flytt. Skapa ett uppdrag så hjälper vi dig.

4. Packa smart

När man har all packningsmaterial så är det dags att börja packa. Vi har samlat några smarta tips för hur du packar rätt:

  • Istället för att linda in dina tallrikar i tidningspapper kan du köpa en förpackning engångstallrikar och lägga dessa mellan varje tallrik för att undvika olyckor med porslinen
  • Lägg glas i rena strumpor för att skydda dem
  • Packa alla ömtåliga saker separat
  • Lämna kläder på galgarna och lägg dem i en stor sopsäck
  • Lämna inget utrymme i kartongen. Vaddera med papper och mindre klädesplagg så att ingenting rör på sig inne i kartongen när man skakar på den.

5. Märk alla dina kartonger

När alla kartonger är tejpade är det dags att märka dem. Märk kartongerna med en pil som visar vilken sida som är uppåt. På kortsidan av kartongen kan du skriva vilket rum kartongen tillhör samt ungefär vad den innehåller. Exempel: KÖK – glas och muggar. Om det finns något ömtåligt i boxarna är det även bra att markera dessa extra tydligt.

6. Skydda dina möbler

Vid flytten, även om bärhjälpen man bokat är försiktiga, kan det uppstå mindre repor eller andra skador på möblerna. Det är därför bra att skydda bord och andra möbler genom att linda in dem i t.ex. lakan, kuddfodral eller filtar. Se även till att golv och väggar skyddas när möblerna förflyttas.

7. Boka flytthjälp med BuddyCompany

På BuddyCompany kan du boka flytt– och transporthjälp direkt via vår hemsida. Genom att skapa ett uppdrag får du prisförslag inom kort. Vi har många duktiga Buddies från vårt dotterbolag Taskrunner som kan hjälpa dig med flytten till ett rimligt pris.

Du kan läsa mer om hur vår tjänst funkar på www.BuddyCompany.com

📬 Subscribe to our newsletter and be the first to read
our new blog posts!

Thank you!
Something does not look right. Try again!