Inspiration

Tips för att skapa sommarkänsla på din uteplats

Sommaren är här och grill-doften ligger i luften. Har du din semester runt hörnet, men en uteplats och trädgård som inte blivit prioriterad på ett tag? Fortsätt då läsa, för vi har samlat ett gäng smarta tips på hur du gör dem redo för sommaren! 

Sommaren är här och grill-doften ligger i luften. Har du din semester runt hörnet, men en uteplats och trädgård som inte blivit prioriterad på ett tag? Fortsätt då läsa, för vi har samlat ett gäng smarta tips på hur du gör dem redo för sommaren! 

Inred för umgänge

Uteplatsen är ett utrymme för umgänge och familjehäng. Inred därför din uteplats med som ditt andra vardagsrum, ett hemtrevligt utrymme där ni kan slappna av med en bok, spela spel och äta gott hela sommaren. För att skapa en myskänsla kan du köpa och montera nya bekväma trädgårdsmöbler, mjuka dynor, filtar, kuddar och ljusslingor. Det gör att uteplatsen känns som en förlängning av hemmet med en hemtrevlig och ombonad känsla. 

Fixa en grillplats

Den perfekta grillplatsen behöver inte alls vara något stort eller komplicerat. Köp en grill, montera ihop den. Tänk alltid på säkerheten vid din grillplats; ha en brandsläckare och vatten nära till hands. Vill du ha en grillplats med det lilla extra så ska du investera i att ha färska kryddor nära till hands. Bygg en kryddträdgård genom att köpa pallkragar och stapla på höjden eller en drivbänk som du sedan fyller med kryddor. Detta bidrar både med väldoft från färska kryddor och en fin visuell detalj. 

Flytta ut tekniken i trädgården

Säkra stämningen med musiken, få wifi i hela trädgården så att musiken, podden eller varför inte ljudboken kan höja stämningen på uteplatsen. Att sätta upp ett ljudsystem utomhus för att få bra ljud är en bra lösning för att slippa ta in och ut en bärbar högtalare. Är du en filmfantast så kanske en lösning för utebio är något som passar dig. Sätt upp ett lakan mellan två träd och sätt upp projektorn för en riktigt somrig bio-upplevelse. 

Plantera blommor och så nytt

Den härliga sommarmånaden juli bjuder på en grönskande trädgård där rosorna och mycket annat står i full blom i din trädgård och på din uteplats. Eller så är det nu du tar tag i det? Då kan vi tipsa om att det ofta är rea på sommarblommor och perenner som låter dig njuta av vackra blommor år efter år. Du kan också sätta snabbväxande grönsaker såsom sallad, rädisor, ruccola och spenat för att själv kunna plocka innehållet till sommarens sallader.  

Är du orolig för att blommor och plantor vissnar då du har planerat att åka iväg? Det finns lösningar för detta med, antingen kan du använda pet-flaskor som du sätter upp och ned i jorden. Investera i bevattningssystem med timer eller så kan du ta hjälp av en Buddy som ser till att din uteplats och trädgård håller sig pigg även när du inte är hemma. 

Glöm inte skugga

Under sommaren är det skönt att kunna ha en plats på uteplatsen med lite skugga. Att skapa skugga på uteplatsen behöver inte vara komplicerat. Borra upp en markis, använd ett segeldukstak eller helt enkelt ett parasoll.

Göra allt själv, eller ta hjälp av dina Buddies! 

Vi kan montera möbler och grillen, köra trädgårdsskräpet till tippen, plantera och vattna blommor, montera upp markisen och mycket mer, utemöblerna. Vi fixar tekniken och mycket mer.  Få ‘More time for life’ till att åka på äventyr, slappna av på uteplatsen, hänga med familj och vänner, ja helt enkelt sådant som gör dig glad, så tar våra kvalificerade Buddies hand om ditt hem.  

Boka en Buddy redan idag, via vår hemsida eller genom att ladda ner vår BuddyCompany-app! Psst… Glöm inte att du kan använda ditt RUT och ROT avdrag för (nästan) alla våra tjänster! 

📬 Subscribe to our newsletter and be the first to read
our new blog posts!

Thank you!
Something does not look right. Try again!